Iklan

Jun 28, 2013

Chalet Pantai Suria Pengkalan Balak

Assalamualaikum....

Hai3x menyusul kembali ;) suka jalan3x pantai x???biasa kita dengar pantai dekat dengan KL adalah PD & Moribkn,kn,kn???tapi pantai ni selalu penuh dengan orang ramaikn,kn,kn??mesti anak2 kecewa bila ibu/bapa cakap tak jadi bercutilah sebab semua bilik penuh!!!!jangan la hampakan perasaan budak2 kecik...sian mereka..."janji msti ditepati"....ooopppsssttt cam pernah dengar ayat itukn!!!pinjam sat.....Now I nak info kat u all' satu tempat yang menarik...kalau fening3x nak cari pantai yang dekat dengan kuala lumpur adalah jeng je jeng3x!!!! Pantai Pengkalan Balak (PPB), Masjid Tanah Melaka...masa perjalan dari KL-PPB cuma ambil masa 11/2 jam sahaja...Pantai ini sudah popular juga tau..try u all google namanye pelbagai entry akan terkeluar =)

Okey saya nak memperkenalkan salah satu chalet yang meletop..ke de ba boooommmmm.... Chalet Pantai Suria Pengkalan Balak Melaka...chalet ni baru beroperasi sekitar tahun 2011...dulu cuma ada 7 bilik now tahun 2013 bilik dia dah bertambah tau ;) semua bilik mempunyai air cond!!!!so pada mereka yang suka percutian yang dekat @singkat waktu2 hujung minggu jemput2lah booking di Chalet Pantai Suria...Sape plan nak buat family day atau hendak buat even jejak kasih ker...boleh sje...kerana tempatnya amat luas klau u all nak buat apa2 game or aktiviti....tempat BBQ disediakan tanpa dikenakan bayaran pun...Sila3x booking sebelum pergi...kerana kebiasaanya di hujung minggu semua bilik penuh....






Aktiviti pantai yang boleh selain dari mandi manda???okey kat chalet Pantai Suria u all's boleh mencari REMIS..apa itu REMIS???Remis boleh dicari dengan mengali pasir pantai sahaja...sila bawa baldi atau plastik untuk mengumpul remis yer...kalau ramai yang mencari banyaklah hasil remis yang korang akan dapat...hehehehe...dah kumpul remis jangan masak terus pulak...remis tuh perlu direndam semalam dengan AIR LAUT bagi menghilangkan pasir2 pada remis....pastu boleh la masak biasanya saya goreng saje perghhhhh sedap tau....selamat mencuba yer ;) sape2 yang hendak naik banana boat pun boleh juga RM10 per person...biasanya budak2 boat akan pusing3x dekat pantai...kalau nak panggil je mereka pasti laju mereka datang....

Tengoklah muka budak2 kalau dapat mandi pantai....xingat dunia!!!

Sunset from Pantai Suria Chalet
Untuk kedai makan yang best dan berhampiran dengan chalet adalah Restoran Seri Bayu...ikan bakar dan sotong goreng tepung dia sedap...balik kampung kami pasti akan makan di sini ;)

Hope korang akan enjoy bila berada di Chalet Pantai Suria...Ingat siapa2 yang hendak bercuti disini perlu booking takut u all akan kecewa kalau sampai semua chalet dah penuh...Selamat Bercuti ^_*

22 comments:

  1. best gak, tp berapakah rate tuk chalet kat situ, berbaloi2 x? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Service pantai suria super best au..harga berpatutan semua bilik ada air-cond...InsyAllah mmg berbaloi3x klau nk bercuti weekend di cini =)

      Delete
  2. wah besh nyer mandi laut... ahaks... visit back. if sudi follow lah yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau pergi melaka jgn lupa singgah tau mamamyja...hehehe...I dah follow u ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Mama fara xreti3x singgah ker??hihihi

      Delete
  4. urm , harganya macmna ? detail please? hehee..mcm berminat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amir asyraaf sila tel no di atas yer untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut ;)

      Delete
  5. Assalam...
    nk tnye ade org ckp pntai kt cni airnye kotor xsesuai utk mndi mnda..
    btl ke? tlg bg pncerahan...
    bmnt nk book tmpt nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak kang kerana sudi baca entry ini..So far Pantai Pengkalan Balak skunk sudah bersih dan cantik sesuai untuk mandi manda,(pandangan peribadi saya)..Cubalah baca entry blog lain mungkin ia akan memberi lebih informasi tentang Pantai Pengkalan Balak ;) harap membantu.

      Delete
  6. Assalam...
    nk tnye ade org ckp pntai kt cni airnye kotor xsesuai utk mndi mnda..
    btl ke? tlg bg pncerahan...
    bmnt nk book tmpt nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pantai bersih dan air yang bersih..kalau nak compare dgn pantai di penang...huhuhuh

      Delete
    2. Pantai penang kotor??? Time ko mandi mmg la kotor air tu kot..huhuhu

      Delete
  7. saya nk tnya da blik pa 17hb 5

    ReplyDelete
  8. sangat2 puas hati...kemudahan bilik yang bersih,pengusaha yang ramah ....akan datang lagi..hehehedari 5 bintang kasi 6 bintang.hahaha

    ReplyDelete
  9. bilik besar tak?agak2 kalau nak tempah untuk 30 org dewasa 11 kanak2 kecik..

    ReplyDelete
  10. Kalau sewa untuk 1 malam time cuti sekolah bulan nk . Nk chalet standard je utk 3 org . Katil double pun takpe . Berapa yee

    ReplyDelete
  11. Terima kasih kerana sudi baca blog sy..untuk maklumat lanjut berkaitan chatet nih sila hubungi no di atas ya ;)

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum...boleh saya tahu harga chalet pada hari rabu berapa ya?? In sya Allah nk book..

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum...boleh saya tahu harga chalet pada hari rabu berapa ya?? In sya Allah nk book..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum..maaf bertanya..ade meja mkn brhdapan dgn laut ke?..sy nk penuhi hajat isteri sy utk buat candle light dinner...

    ReplyDelete