Iklan

Jul 30, 2013

Ombak Steamboat Restaurant

Assalamualaikum,

Hari ini NN nak cerita pasal berbuka puasa dengan sahabat sejati dari zaman persekolahan...Perancangan hendak berbuka di Seoul Garden tetapi amat kecewa kerana semua Seoul Garden telah penuh di booking!!!itu dah satu hal, tetiba salah sorang bff call pada hari temujanji berkata dia tidak dapat joint atas faktor tertentu, sedih mendengar luahan hati beliau yang semangat membeli tudung untuk digayakan pada reunion ini, NN call semua bff yang hendak joint tanya pendapat di mana kita akan berbuka di area berhampiran dengan rumah bff yang tidak dapat joint itu. Tidak sangka semua bersetuju!!!Demi sahabat!!! Kita hanya mampu merancang Allah s.w.t yang menentukan, Alhamdulilah Fara (BFF NN) telah menguruskan booking untuk kami di mana dia telah memperkenalkan kedai steamboat melayu iaitu Ombak Steamboat Restaurant di hadapan Giant Kota Damansara....Kedai steamboat ini strategik, senang nak cari...rasanya restaurant steamboat ini masih baru, kerana kedainya kelihatan cantik...untuk steamboat + grill kena duduk kat bawah di tepi jalan & untuk makan steamboat sahaja duduk di atas (Level 1) ada air cond (Tips : Untuk ibu/bapa bw baby better ambil yg steamboat shj kerana di luar panas..kipas terhad..) okey kepada siapa yang nak try sila lah salin maklumat dibawah ;) & jom layan gambar2 sahabat sejati NN =)

Reatauran Ombak Steamboat
27 Jalan PJU 5/20E
The Strand Kota Damansara
47810 Petaling Jaya
Selangor
Tel : 603-6143 5599
Hp : 017-901 7847 (Farhana)

Harga
Harga Per Person  RM 29.00 nett
Harga Student       RM 24.00 nett
Harga Kanak2       Tidak Ingat ;)
Pandangan peribadi NN mengenai restaurant steamboat ini...makanan yang disediakan sedap mengenai tekak & selera NN, ayam, daging, sotong, udang, ketam dalam keadaan segar cuma tidak banyak pilihan..air yang disediakan cuma air sirap & teh o panas,..aiskrim ada cuma kalau ada coklat rice, kacang, marshmallow, biskut pjg2 dan coklat cair mesti lagi sedap...
Sebelum berbuka jom kita ambil makanan yang hendak dimakan sahaja okey...Elakkan pembaziran kerana ia amal syaitan ;)

Masterchef yang tidak bertauliah...terima kasih korang...sedap sangat ape yang korang masak..lain kali kita main masak g yer!!

Posing ckit sambil2 menunggu masa untuk berbuka puasa...
Inilah junior2 kami yang mana akan membangunkan Malaysia di masa akan datang...ngeh3x

All in One

Sudah kenyang hati banyak senang..sudah bayar..posing kat depan restauran untuk dijadikan kenangan yang terindah untuk kami...Kerana bukan mudah untuk berjumpa kerana masing2 sudah mempunyai commitment yang tersendiri...Sahabat sejati kita akan kekal hingga hujung nyawa =) Sayang korang sangat2...


9 comments:

  1. tu la SG jgak yg best....tp xpe yg ptg layannn~

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang layan..mesti cuba tau beta kupu ;)

      Delete
  2. banyaknya gambar...banyak juga cerita...tahniah...seronok membacanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kancil,sy masih baru dalam blogger hope sudi ajar yer =)

      Delete
    2. ndak apa...kita sama2 belajar...hehehe

      Delete
  3. Boleh saya tahu dekat ombak steamboat ada surau tak ? Thank you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surau disediakan..size bilik kecik ajo...campur lelaki dan wanita..so kna tggu turn ;)

      Delete