Iklan

Sep 27, 2013

Pekan Semporna - Part 4

Assalamualaikum,

Kawan2 jom kita view pekan semporna..kecik jew pekan dia 30minit pusing dah habis tawaf pekan semporna, jalan kaki je dari Dragoon Inn Resort..Dari jauh boleh nampak Giant Supermarket..Kat pekan semporna ada banyak kedai makan seafood, ada yang mengadap laut, boleh tengok bot berlumba2x :D ada lebih kurang 5 budjet hotel..Kami makan dekat Restoran Sri Melaka view laut kedai ini buka pada waktu petang sampai ke malam. Bab makanan yang di sediakan biasa2 aje..Lepas kenyang perut kami jalan2 pusing pasar semporna, sempoi r pasar dia harga buah2 tempatan murah seperti pisang sesisir RM2 sahaja..Jom lah tengok gambar pemandangan pekan semporna (^_^)

Inilah Jeti Semporna untuk ke Pulau..
Pekan Semporna yang sesak pada waktu petang
Inilah bangunan yang besar yang ada kat Pekan Semporna
Inilah kedai kami makan malam ;D view laut...
Motor pun naik bot ;)
Nampak tak bot berlumba2 nak masuk parking kat jeti.....Oh yang atap kelabu itulah Dragon Inn Resort
Terambik gambar pulak..xtahu kereta sape..disebabkan sport rim yang cantik adikku pun snaplah..
Simple je pasar kat sini

Lai beli3x..murah3x..Macam2 Ado..
Apakah???kata peniaga ini ubi kayu..oohhh dah jadi mcm ini(muka terkejut)
Antikkan cara pak cik ni meniaga ketam..satu ikat ketam RM3 sahaja
Kalau dah hantu durian..ada je jual kat mana2 pun kami akan beli..ngeh3x
Durian dia isi putih..tengok isi memang tidak menarik tapi rasa dia MeleTOPPP..Tapi kat sana durian amat mahal..
Dah selesai ronda2 pekan semporna now balik bilik nak zzzZzzzz
Eh sebelum snap gambar sat...Di depan Dragon Inn Resort :D
Okey ini aje lah gambar2 untuk gambaran pekan semporna harap blog ini dapat memberi serba sedikit info :D Jangan lupa klik iklan yang ado ;) Thx ya...

3 comments:

  1. wei murah giler ketam dekat spoloh ekor kot 3 hengget je? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jual mahal org p tangkap sendiri jew..kata lubuk seafood ;)

      Delete